Om företaget!

 

Asbjörns Bildhuggeri består av far och son som sedan 1975 har bedrivit verkstadsrörelse tillsammans. Sedan 2013 driver Bjarne verkstaden själv.

På vår verkstad har vi special tillverkning av stilmöbler, speglar, lampetter, dekorer och skulpturer mm. Vi utför arbete till kyrkor institutioner samt privatpersoner i Sverige och utlandet. Har ni egna önskemål så är ni alltid välkommen att kontakta oss. Med mer än 60 års erfarenhet i yrket kan ni med förtroende vända er till oss.

Referensobjekt

Hantverksföreningen i Hässleholm, Hässleholms kyrka, Katolska domkyrkan i Stockholm, Ardre kyrka på Gotland, Residenset i Göteborg, Svedala kyrka, Landskrona museum, Borjholms kyrka, Hipodram teatern i Malmö, Starrkärrs kyrka, Malmös stadsbiblotek, Diplom från design utställning form 90 Malmö, Försvaret i Ystad och Revingehed Privatpersoner i Sverige och utlandet.

 

Träbildhuggeri

Trädbildhuggeri är ett gammalt yrke. Det fick sin storhets tid under medeltiden genom arbeten till alla kyrkor och slott som kom till överallt i Europa. I dag lever yrket vidare av fristående hantverkare som exempel vi på Asbjörns Bildhuggeri.

Förgyllning

Att förgylla på trä är en mycket komplicerad process med många olika moment. Äkta guldblad, animalisk limm, krita och lera är några viktiga ämnen som används. Konsten att förgylla går långt tillbaka i Historian, hantverket har anor till det gamla Egypten.

Bildhuggeri